A John Deere traktorok története

2022. november 12.Kitekintő 663 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalA John Deere traktorok története

A John Deere traktorok története

A John Deere, amely a globális mezőgazdaság világában állandó márkának számít, mindig azt a célt tartotta szem előtt, hogy növelje kapacitását és a felhasználóknak egyre szélesebb választékot kínáljon a márkanév alatt elérhető berendezésekből. Ez egy régóta fennálló márka, amely születése óta megtartotta a nevét, anélkül, hogy egy másik csoport részévé vált volna.

A cég eredete egy John Deere nevű férfira vezethető vissza, aki az USA Vermont államában, Rutlandben született, ahol 17 évesen kovácstanoncként kezdett dolgozni, hogy segítsen családja eltartásában, miután apja eltűnt. A vermonti gazdasági válság miatt később Illinois államba költözött, ahol a helyi kovácsműhelyek alkalmazottja lett, majd kovács nevet szerzett magának. Különféle mezőgazdasági szerszámokat készített, javításokat végzett a farmokon, később pedig kézi ekéket és szántókat gyártott.

John Deere a minőséget választotta

Ezeket az új régió talajának jellemzői szerint tervezte, ahol csak olyan ekéket használtak, amelyeknek a kialakítása az Egyesült Államok távolabbi keleti részéből származott, és amelyek rosszul működtek az itteni talajon, mivel az ekék könnyen eltömődtek. Később egy másik férfival társulva szántók gyártásába kezdett, gyorsan megsokszorozva a gyártott ekék számát, azonban később egyedül folytatta a munkáját, mivel inkább a minőséget választotta.

Következő lépésként céget alapított a saját neve alatt, és üzletét a Mississippi folyóhoz közeli, nyugatabbra fekvő Moline városba költöztette, amely jobb összeköttetéssel rendelkezett, különösen a szállítás szempontjából, így továbbra is ki tudta elégíteni a nagy keresletet. John megvásárolta a cég összes részvényét a partnereitől, és ő lett az elnök, mígnem 1858-ban egy általános pénzügyi válság következtében (amely megrengette az üzletet) az ügyvezetői hatalom átkerült a mindössze 21 éves John Deere fiához, Charles Deere-hez, aki 1907-ig vezette a vállalatot.

A Deere család tovább vitte a márkát

1868-ban a vállalatot átnevezték Deere & Company-ra, és a részvények 65%-a a Deere család (John és Charles) tulajdonába került. Ebben az időszakban hozták létre a forgalmazók kereskedelmi hálózatát, és szabadalmaztatták a szarvast, mint márkaképet, amely a mai napig megtalálható a traktorokon.

1886-ban John Deere meghalt, és helyét Charles Deere vette át az elnöki székben, akit 1907-ben veje, William Butterworth követett. Az ő hivatali ideje alatt a Deere márka gyorsan fejlődött, az egész világra kiterjesztette üzleti tevékenységét, bővítette gép- és munkagépválasztékát, sőt, legfontosabb lépésként a traktorok ágazatába is belépett.

1911-ben a Deere & Company felvásárolt egy kanadai céget, a Dain Manufacturing Company-t, amely cséplőgépek és más mezőgazdasági eszközök gyártásával foglalkozott, majd a következő évben traktorok gyártásán kezdett el gondolkodni, és megtervezte az AWD (All-Wheel Drive) traktort, az első Deere nevet viselő traktort, amelyből 100 darabot gyártottak. Azóta a márka további fejlődésen ment keresztül, viszont a mai napig a legjobb traktorgyártók között szerepel.

Magazin
  • Kép: mindmegette.hu

Sütemény-főváros a szomszédban

A császárváros édes oldala. Magyarországról többen is járnak Ausztriába vásárolni, síelni, vagy múzeumokat látogatni. Sokan

Ajánlott tartalmak

Életmódról, hogyan lehet még jobb

2023. január 28.|

Mi mindent jelent ez a szó? Olyan magatartások összességét, amelyet adott szituációban magunk választunk szabadon. Sok mindentől függ, társadalmi és gazdasági tényezőktől, egyéni elképzelésektől, beállítottságtól. A helyes életmód kialakítása kellő nyitottságot kíván az új dolgok