A John Deere traktorok története

2022. november 12.Kitekintő 663 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalA John Deere traktorok története

A John Deere traktorok története

A John Deere, amely a globális mezőgazdaság világában állandó márkának számít, mindig azt a célt tartotta szem előtt, hogy növelje kapacitását és a felhasználóknak egyre szélesebb választékot kínáljon a márkanév alatt elérhető berendezésekből. Ez egy régóta fennálló márka, amely születése óta megtartotta a nevét, anélkül, hogy egy másik csoport részévé vált volna.

A cég eredete egy John Deere nevű férfira vezethető vissza, aki az USA Vermont államában, Rutlandben született, ahol 17 évesen kovácstanoncként kezdett dolgozni, hogy segítsen családja eltartásában, miután apja eltűnt. A vermonti gazdasági válság miatt később Illinois államba költözött, ahol a helyi kovácsműhelyek alkalmazottja lett, majd kovács nevet szerzett magának. Különféle mezőgazdasági szerszámokat készített, javításokat végzett a farmokon, később pedig kézi ekéket és szántókat gyártott.

John Deere a minőséget választotta

Ezeket az új régió talajának jellemzői szerint tervezte, ahol csak olyan ekéket használtak, amelyeknek a kialakítása az Egyesült Államok távolabbi keleti részéből származott, és amelyek rosszul működtek az itteni talajon, mivel az ekék könnyen eltömődtek. Később egy másik férfival társulva szántók gyártásába kezdett, gyorsan megsokszorozva a gyártott ekék számát, azonban később egyedül folytatta a munkáját, mivel inkább a minőséget választotta.

Következő lépésként céget alapított a saját neve alatt, és üzletét a Mississippi folyóhoz közeli, nyugatabbra fekvő Moline városba költöztette, amely jobb összeköttetéssel rendelkezett, különösen a szállítás szempontjából, így továbbra is ki tudta elégíteni a nagy keresletet. John megvásárolta a cég összes részvényét a partnereitől, és ő lett az elnök, mígnem 1858-ban egy általános pénzügyi válság következtében (amely megrengette az üzletet) az ügyvezetői hatalom átkerült a mindössze 21 éves John Deere fiához, Charles Deere-hez, aki 1907-ig vezette a vállalatot.

A Deere család tovább vitte a márkát

1868-ban a vállalatot átnevezték Deere & Company-ra, és a részvények 65%-a a Deere család (John és Charles) tulajdonába került. Ebben az időszakban hozták létre a forgalmazók kereskedelmi hálózatát, és szabadalmaztatták a szarvast, mint márkaképet, amely a mai napig megtalálható a traktorokon.

1886-ban John Deere meghalt, és helyét Charles Deere vette át az elnöki székben, akit 1907-ben veje, William Butterworth követett. Az ő hivatali ideje alatt a Deere márka gyorsan fejlődött, az egész világra kiterjesztette üzleti tevékenységét, bővítette gép- és munkagépválasztékát, sőt, legfontosabb lépésként a traktorok ágazatába is belépett.

1911-ben a Deere & Company felvásárolt egy kanadai céget, a Dain Manufacturing Company-t, amely cséplőgépek és más mezőgazdasági eszközök gyártásával foglalkozott, majd a következő évben traktorok gyártásán kezdett el gondolkodni, és megtervezte az AWD (All-Wheel Drive) traktort, az első Deere nevet viselő traktort, amelyből 100 darabot gyártottak. Azóta a márka további fejlődésen ment keresztül, viszont a mai napig a legjobb traktorgyártók között szerepel.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Idősebbek is elkezdhetik – nyelvtanulás minden életkorban

2023. május 8.|

Soha nem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy valami újba kezdjünk, például elsajátítsunk egy új nyelvet. Az új nyelv tanulásának ráadásul számos előnye is van idősebb korban, ezeket gyűjtötte egy csokorba az Eton Institute.

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

A jakuzzi megfelelő használata és egészségügyi hatásai

2023. március 28.|

Egy saját jakuzzi számos lehetőséget kínál arra, hogy javítsuk saját életminőségünket, pihenjünk, gyógyuljunk, vagy épp elmeneküljünk a világ elől. Az, hogy beleugorjunk a vízbe és élvezzük az ott töltött időt, nem olyan nagy kihívás, azonban