Az iskolaévek nem a túlélésről szólnak

2022. szeptember 19.Közélet és Társadalom 636 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalAz iskolaévek nem a túlélésről szólnak

Az iskolaévek nem a túlélésről szólnak

Az iskolába járás egy olyan kifejezés, amit sokan mumusnak tartanak. Az igazság azonban az, hogy az iskola egy olyan hely, ahova a fiatalok kötelezettségből járnak, nem azért, mert akarnak, hanem mert muszáj. Ha valaki megadná nekik a választás lehetőségét, akkor biztosan a lakásban maradnának, vagy inkább a barátaikkal bandáznának a városban.

Ennek ellenére a kötelező szó azt jelenti, hogy ha a gyerekek lógnak, akkor a szüleiket megbüntetik. Mindenki sokkal jobban járna, ha az iskola olyan hellyé válna, ahova mindenki azért megy, mert akar.

Így lehet az iskola klassz hely

Az iskolának nem kell börtönnek lennie. Ott mindenki megtanulhatja, hogyan teheti könnyebbé és szórakoztatóbbá az iskolát, akár nehéznek, unalmasnak vagy stresszesnek találja. Ettől függetlenül érdemes megismerni a legjobb stratégiákat, amikkel kellemesebbé lehet tenni az iskolát, egy olyan hellyé, ahol barátok vannak, és ahol szórakozni is lehet.

Az iskolába járás sokkal szórakoztatóbb lehet, ha van egy olyan baráti társaság, akik szeretik azt, amit mi is szeretünk, és akikkel szívesen lógunk együtt. Nagyon fontos, hogy találjunk olyan diákokat, akikkel tudunk beszélgetni és barátkozni, akár a zenét, akár a birkózást vagy a lovakat szeretjük. A szünet remek módja lehet ennek. Ebben a pillanatban fogjuk megtalálni azokat, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, mint mi.

Ne aggódjunk amiatt, hogy népszerűek legyünk, vagy hogy a népszerű diákokkal lógjunk együtt. Gondoskodjunk arról, hogy azokkal az emberekkel töltsük az időnket, akiket szeretünk, és kerüljük azokat, akikkel nem találtuk meg a közös hangot.

Néhány iskola csapatsportot kínál, amely lehetővé teszi, hogy versenyezzünk más iskolák ellen, és barátkozzunk a diákokkal. A legtöbben még soha nem játszottak, így nagyjából egyenlő ellenfelekre számíthatunk. A foci, az atlétika, a kosárlabda, az úszás vagy akár a matematika is egy kicsit szórakoztatóbbá teheti az iskolát.

Végül a legfontosabb, hogy mindig jó hozzáállással kezdjük a napot. Néhány energikus dallam, egy finom reggeli máris epikussá teheti a napot. Ha már úgy kelünk fel, hogy jól akarjuk érezni magunkat, akkor sokkal nagyobb az esélyünk arra, hogy ez így is lesz.

A felnőttek felelőssége

Sokat hallani a gyerekek jogáról, hogy mindegyikük megérdemli a tanulás lehetőségét, aztán pedig arról is sokat beszélnek, hogy először a fiataloknak kell kimutatniuk a tiszteletüket. De ha őszinték vagyunk, akkor a tanítás minősége szintén nagyon fontos. Ma az iskolarendszer nem arról szól, hogy művelődjenek, kibontakoztassák a képességeiket, megismerjék a világot, hanem arról, hogy teljesítsék az elvárt tananyagot.

Ezután azt is muszáj megemlíteni, hogy az iskola a tanulás helyszíne, azonban nem csak és kizárólag a tudás miatt járnak. Itt lehetőségük van arra, hogy jobb emberekké váljanak, új eseményeken vehetnek részt. Ez mindennek a lényege, egy rögös és hosszú út, aminek nem kell a szenvedésről szólnia. Mert az iskola egy nagyon összetett hely, amit a fiataloknak és a tanároknak is jobbá kell tenniük.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Régi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

2022. szeptember 29.|

Ha már iskolakezdés, akkor muszáj megemlíteni a puskázást, ami egyszerre tilos, ugyanakkor a gyerekek előbb vagy utóbb biztosan kipróbálják. Mindegy, hogy általános, középiskola vagy egyetem, a dolgozatok és vizsgák időszaka mindenki számára rengeteg stresszel jár.

A felsőoktatási nehézségek az ügyintézéssel kezdődnek

2022. szeptember 29.|

Felsőoktatásban tanulni maga az álom… Vagy mégsem? Azt általában mindenki tudja, hogy az egyetemi évek nem a bulikról, hanem a tanulásról szólnak, azonban valahogy senki sincs felkészülve a legnehezebb részre: az ügyintézésre. Mindegy, hogy melyik