Egészség megőrzés és betegség megelőzés infraszaunával

2024. május 6.Életmód 667 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalEgészség megőrzés és betegség megelőzés infraszaunával

Egészség megőrzés és betegség megelőzés infraszaunával

Manapság egyre többen fordulnak a természetes megoldások felé a gyógyulásról, illetve megelőzésről van szó. A népi gyógyászat alkalmazása is egyre inkább divatba jön, de az aromaterápia, és a különböző masszázsok is egyre nagyobb teret kapnak az egészségünk megőrzésében, és persze a különböző betegségek és egészségügyi problémák leküzdésében.

Az infravörös fény használata is egyre elterjedtebb, melynek egyik legnépszerűbb lehetősége az infraszauna.org. Infralámpát is sokan vásárolnak manapság, de azoknak a száma is évről évre nő, akik infraszaunát építtetnek az otthonukban.

Nem is gondolnánk, hogy milyen hatékonyan is használható egy infraszauna arra, hogy minél kevesebbet legyünk betegek, fittebbnek érezzük magunkat, nemcsak arra, hogy relaxáljunk. De milyen bajokra lehet gyógyír az infraszauna, hogyan használhatjuk ki gyógyító hatásait, és persze hogyan előzhetjük meg a betegségeket azzal, ha heti rendszerességgel intenzíven izzadunk?

Az infraszauna gyógyító hatásáról

Számos tanulmány és kutatás foglalkozott már azzal, hogy az infravörös hőnek milyen gyógyító tulajdonságai vannak. Még az infraszauna feltalálója is a síbalesetének, illetve annak infravörös hővel történő gyógyításának köszönheti, hogy megismerkedett ezzel a lehetőséggel, és feltalálta az infraszaunát. Az infravörös hő segítségével számos betegség és panasz kezelhető sikeresen: gyakran használják keringési zavarok és végtagokban lévő fájdalom csökkentésére, ízületi gyulladásokra, reumatikus panaszokra, allergiára, de számos bőrpanasz esetében is, mint az ekcéma, a narancsbőr, vagy az akné. Hátfájás, vesepanaszok és idegrendszeri zavarok esetén is jó megoldás lehet.

Infraszaunázás közben az infravörös hő akár 4-5 mm mélyen is képes bejutni a bőr alá, így pedig belülről kifelé melegíti fel a testünket. Megemelkedik pár fokot a testhőmérsékletünk, hasonlóan a lázas állapot testhőmérséklet emelkedéséhez, az erek kitágulnak, több oxigén jut a vérbe, mi pedig izzadni kezdünk. Számos méreganyag távozik ennek következtében, de a sejtjeink is regenerálódnak. Az erek tágulásának egyik hatása, hogy csökken a vérnyomás is, így magas vérnyomással küzdők számára is jó lehetőség az infraszauna.

Immunerősítésre is jó megoldás a szauna

De nemcsak már meglévő betegségek kezelésében lehet hasznos, ha mostantól rendszeresen ülünk be az infraszaunába, hanem az egészségünk megőrzésében, a megelőzésében is nagy hasznát vehetjük. Több kutatás is kimutatta az infraszauna immunerősítő hatását, így pedig ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben. Úgy nevezett „mesterséges lázat” tudunk így előidézni, azáltal pedig a szervezetünket arra késztetjük, hogy vegye fel a harcot, erősödjön.

Az infraszauna stressz oldó hatása sem elhanyagolható. A stressz nemcsak a lelkünkre, de a testünkre sincs jó hatással, csökkenti az immunrendszert is. Ha rendszeresen szaunázunk, akkor a feszültség csökkentésével is elősegítjük, hogy kevésbé legyünk fogékonyak a betegségekkel szemben. Az infraszauna tehát egy olyan lehetőség, amit érdemes heti rendszerességgel beépíteni az életvitelünkbe.

Magazin

Ajánlott tartalmak

A hátsó udvar éke: medenceépítés lépésről lépésre

2023. május 17.|

Ha földbe épített medencével szeretnénk bővíteni kertünket, vannak dolgok, melyeket nem árt előre megtervezni. Ha még soha nem volt medencénk, elsőre talán nagy falatnak tűnhet, hisz sok mindent szem előtt kell tartani.