Életmódról, hogyan lehet még jobb

2023. január 28.Életmód 714 szó3,6 perc olvasási idő
FőoldalÉletmódról, hogyan lehet még jobb

Életmódról, hogyan lehet még jobb

Mi mindent jelent ez a szó? Olyan magatartások összességét, amelyet adott szituációban magunk választunk szabadon. Sok mindentől függ, társadalmi és gazdasági tényezőktől, egyéni elképzelésektől, beállítottságtól. A helyes életmód kialakítása kellő nyitottságot kíván az új dolgok befogadására, egy jobb egészség-magatartás kialakítása végett.

Fontos, hogy támogató közösségbe tegyük mindezt, így tudnak egymásnak segíteni, egy egy pozitív visszajelzéssel, tippekkel, egy egy lélekvidító sztorival. Érdemes átgondolni az étkezési szokásokat is, a cukros, előregyártott élelmeket hanyagolni, inkább a teákat, vizet inni, ha natúr nem megy, citrusokkal ízesíteni. Kávé a jótékony hatását akkor fejti ki igazán, ha nincs benne semmi édesítőszer, tejtermék.

Étkezésnél figyelni kell arra, hogy lehetőség szerint friss legyen a zöldség, a gyümölcs. Ha van rá lehetőség lehet belőlük smoothie-t (közismert nevén turmixot) mixelni. Ha napközben előjönne a csoki éhség, érdemes tartani zacskóban magvas keveréket, kesudió, napraforgómag, mogyoró, mazsola stb. persze ha nincs érzékenység ezekre.

Nézzünk kicsit távolabb, kedvelt helyek külföldön

A válság idején a tőlünk „nyugatabbra” lévő országokban (is) segítették az ott élőket, a vállalkozásokat. Persze a Covid járvány, a tőlünk nem messze zajló háború éreztette a hatását, de az országvezetés úgy döntött mérsékli, tompítja a negatív hatásaikat. Sok szép helyre lehet kiutazni, persze az aktuális korlátozásokat figyelembe véve. Főleg egy-egy szezonban, fesztiválokra, most jelenleg épp síszezon zajlik.

Budapesten is keresztülvágtat az Orient (Velence-Simplon-Orient) expressz, luxusvonat, amely Nyugat-Európát kötötte össze Kelet-Európával a 20. században. Jelenleg London-Velence, valamint Párizs-Isztambul között közlekedik. Ha valakinek ismerős, az nem véletlen, filmek, könyvek szólnak róla, leghíresebb krimi, Agatha Christie-től. Anglia, azon belül London is kedvelt úti cél, hiszen tömve van látnivalóval, de környékét is érdemes végig járni. Salzburg, Ausztriában a Muzsika hangjainak hátterét adta.

Tirol a gyönyörű tájaival, kedves kis vendégházaival hívogatja a turistákat. Párizs a nyüzsgő, bohém város. Amerika is kedvelt célpont. Kinek-kinek mi fér bele a büdzséjébe. Érdemes kényelmesen online tudakozódni és foglalni is akár.

Itthon vagyunk

Sajnos tudvalevő hogy a világon az egyik legdepresszívebb ország vagyunk. Sok negatív statisztikában az élen járunk. Jó hangulathoz sajnos a politikai és a gazdasági elit sem járul hozzá. Az össze-vissza privatizáció, a nemzeti értékek kiárusítása rokonnak, ismerősnek sem a közemberek javát szolgálta. Szerencsére van jó pár hazai kis-, közép-, és nagyvállalkozó aki nem adja fel a reményt, és próbál talpon maradni a mostoha körülmények között, tisztességgel.

Ezért is lenne jó támogatni őket, gazdasági szinten is, és kisemberek szintjén is, hogy magyar, tehát hazai termékeket, szolgáltatásokat vásároljuk. Ha az Itthon otthon vagyunk program keretébe mennénk pihenni, üdülni, gyönyörű magyar helyekre. Ráadásul sok helyen felhasználható a Szép (Széchényi Pihenő) kártya annak is átjárható részei a vendéglátás, a szabadidő, és a szálláshely.

Mivel a járvány alatt több milliós tétel bent ragadt ezen alszámlákon, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. Ráadásul a neten böngészve ki-ki megtalálhatja a maga számára tökéletes kikapcsolódást, és akár le is foglalhatja azt.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

A jakuzzi megfelelő használata és egészségügyi hatásai

2023. március 28.|

Egy saját jakuzzi számos lehetőséget kínál arra, hogy javítsuk saját életminőségünket, pihenjünk, gyógyuljunk, vagy épp elmeneküljünk a világ elől. Az, hogy beleugorjunk a vízbe és élvezzük az ott töltött időt, nem olyan nagy kihívás, azonban

Amit a födémszigetelésről tudni kell

2023. március 23.|

A szigetelésnek igen nagy szerepe van egy épület energiafogyasztásában, és ha szigetelésről beszélünk, akkor nemcsak az aljzat és a falak szigetelése számít, hanem a födém szigetelése is. A meleg levegő felfelé száll, a hőveszteség akár