Ezért érdemes kipróbálni a modern szeglemezes tetőszerkezetet

2023. július 25.Kitekintő 630 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalEzért érdemes kipróbálni a modern szeglemezes tetőszerkezetet

Ezért érdemes kipróbálni a modern szeglemezes tetőszerkezetet

Beszélhetünk akár egy nagyobb volumenű felújításról, vagy egy új építésű házról, a megfelelő tetőszerkezet kialakítása során mindig körültekintően kell eljárnunk.

A hagyományosnak mondható tetőszerkezetek mellett ma már szóba jöhet egy igen korszerű megoldás is, mely napjainkban kezd egyre elterjedtebb lenni a kivitelezők, és az építtetők köreiben egyaránt. Ez pedig nem más, mint a szeglemezes tetőszerkezet, mely rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Ez valóban egy új, és gyorsan kivitelezhető gyártástechnológiának nevezhető, mely igazából két fontosabb funkciót is ellát: a szeglemezes tető ugyanis amellett, hogy egy tetőszerkezet, födémként is megállja a helyét.

Így tér el a szeglemezes tető a hagyományos társától

A folyamatosan fejlődő építéstechnológiáknak köszönhetően egyre újabb, egyre korszerűbb megoldásokat alkalmazhatunk felújítás, vagy éppen építkezés során. A hagyományos, és a szeglemezes tetőszerkezet között természetesen hatalmas különbségeket tapasztalhatunk.

Ugyanis míg a hagyományos tetőknél egyszerűen csavarokkal vannak az elemek rögzítve egymáshoz, a szeglemezes tető gyártásnál olyan előre legyártott acéldarabok vannak alkalmazva, melyeknek a felületéből rengeteg kis acél tüske áll ki.

Ezek a kis tüskék teszik lehetővé azt, hogy a tetőszerkezet elemei stabilan egymáshoz legyenek rögzítve.
A szeglemezek segítségével gyorsan, és hatékonyan lehet a tetőszerkezet fa elemeit egymáshoz rögzíteni, és erre a technológiára van szükség a rácsos tartók megépítésénél is.

Ezek a szeglemezes tetőszerkezet legfőbb tulajdonságai

A szeglemezes tetők előnyei közé felsorolhatjuk a nagy teherbírást, hiszen a szerkezet még a betoncserepet is elbírja, a gyorsaságot, illetve, hogy gyárilag bele tartozik ebbe a technológiába a gombaölés, illetve a tűzgátlás is.

Különlegessége, hogy ezzel a módszerrel lehetőségünk van arra, hogy hatalmas fesztávolságokat hidaljunk át, ugyanis a szeglemez képes akár 25-30 métert is tartóoszlopok nélkül lefedni. Egy rendkívül pontos technológiáról beszélünk, mely időtálló, ugyanis még az idő múlásával sem kezd el a szerkezet csavarodni, vagy mozogni.

Nem kellenek tartófalak, és kevesebb faanyagra lesz szükségünk, így a környezetünket is tudjuk óvni ezzel a tetőszerkezettel, arról nem is beszélve, hogy ezzel a módszerrel a hulladékot minimálisra csökkenthetjük.

Ezek mellett fontos megemlíteni, hogy a szeglemezes tető súlya csekély, ennek köszönhetően könnyedén szállítható, de a nagyobb szerkezeteket lehetőség van akár a helyszínen is összeszerelni. Ha pedig a helyszínen történő összeszerelésre kerül a sor, akkor a szeglemezek egy speciális préseléssel tudnak a faszerkezetbe rögzülni. Az endotruss szerint szeglemezekkel ki alakítható egy olyan erős kapcsolat, mely amellett, hogy teherbíró, még torzulásmentes is.

Ennek a modern tetőszerkezet gyártás-előkészítésének a legfontosabb része a számítógépes tervezés, melyhez elengedhetetlen a megrendelő tervrajza, de szükség esetén egy helyszíni felmérésre is sort kell keríteni.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

A jakuzzi megfelelő használata és egészségügyi hatásai

2023. március 28.|

Egy saját jakuzzi számos lehetőséget kínál arra, hogy javítsuk saját életminőségünket, pihenjünk, gyógyuljunk, vagy épp elmeneküljünk a világ elől. Az, hogy beleugorjunk a vízbe és élvezzük az ott töltött időt, nem olyan nagy kihívás, azonban

Amit a födémszigetelésről tudni kell

2023. március 23.|

A szigetelésnek igen nagy szerepe van egy épület energiafogyasztásában, és ha szigetelésről beszélünk, akkor nemcsak az aljzat és a falak szigetelése számít, hanem a födém szigetelése is. A meleg levegő felfelé száll, a hőveszteség akár