Ezért rajong a Z generáció Zendaya munkájáért

2022. szeptember 30.Kitekintő 650 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalEzért rajong a Z generáció Zendaya munkájáért

Ezért rajong a Z generáció Zendaya munkájáért

Zendaya Maree Stoermer Coleman, vagy csak simán Zendaya. A sikerét az is bizonyítja, hogy a nevét az egész világ ismeri, azonban nemcsak a felnőttek, hanem a legfiatalabb generáció is rajong érte. A színész-énekes már producerként is részt vesz a munkáiban, azonban szeretné rendezőként is kipróbálni magát.

Eközben imádja, amit csinál, nem fárad el, tele van energiával, és emellett empatikus és alázatos. De nézzük, hogy miért rajonganak érte a fiatalok.

Zendaya történelmet írt

Az Eufória című sorozatban nyújtott mesteri alakítása lehengerlő volt. Az HBO sorozatában Zendaya Rue-t, egy drogproblémákkal küzdő tinédzsert alakít. Megjelenik benne a lány és a környezete, baráti társasága, családja, szex, szerelem, a jövővel kapcsolatos elvárások. Az egész egy olyan fikció, amely vitákat váltott ki olyan kérdések miatt, mint a főszereplők nyelvezete vagy az egyes epizódokban megjelenő nemiszervek száma, de amely tele van magasztos pillanatokkal, nem beszélve a szereplők őszinteségéről, akik először tükrözik a tinédzserek világát bizonyos mélységgel egybekötve.

Zendaya, ahogyan azt a sorozatban nyújtott alakításáért kapott Emmy is egyértelművé tette, kiválóan hozza életre a komplexitással teli karaktert, aki a depressziótól a sorozat címét adó eufóriáig, a részegségtől az éleslátásig valódi emberként, nem pedig kliséként jut el.

Zendaya ismét történelmet írt: ő lett az első színes bőrű nő, aki kétszer is Emmy-díjat nyert drámasorozat főszereplőjeként, és a legfiatalabb nő, aki két Emmy-díjat nyert ugyanabban a kategóriában. Amikor a 26 éves színésznő átvette a díjat az Eufória című filmben Rue lenyűgöző alakításáért, köszönőbeszédét azoknak ajánlotta, akik önmagukat vagy valakit, akit szeretnek, az ő karakterében látják, aki egy tizenéves, gyógyulófélben lévő drogfüggő.

A színésznő emberileg is jól teljesít

Zendaya terebélyes családba érkezett, szülei pedagógusként dolgoztak, akikhez erős kötelék fűzi. Bátran kimondhatjuk, hogy egészséges gyerekkora volt, különleges kapcsolatot ápolt a nagymamáival és az anyukájával. Amikor megkérdezik tőle, hogy melyik a legnagyobb kincse, akkor a polaroid képeit mutatja fel, amin a családja található, és azokat a kis figurákat és képzőművészeti alkotásokat mutatja fel, amit az unokatestvéreitől kapott.

Külön érdekesség, hogy a nettó vagyona nagyjából 20 millió dollár, ami lényegesen kevesebb a többi színészhez képest. Ez is azt bizonyítja, hogy az értékeket nem pénzben vagy vagyontárgyakban méri, hanem megérti az igazi értékeket. Erre pedig a Z generációnak is nagy szüksége van, hiszen a videókon kívül is van élet, amit az ilyen nagyszerű színészek tesznek valódivá. A Dűne rendezője azt mondta róla, hogy ő maga az önálló alkotóerő és egy születőben lévő kulturális ikon.

Zendaya kiskora óta imádja a színházat, kislányként már kívülről tudta a Shakespeare szövegeket, így nem véletlen, hogy ő is a művészi életet választotta. Ez pedig azt jelenti, hogy kétszer is megkapta az Emmy-díjat, amivel tényleg történelmet írt.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Mi kell ma ahhoz, hogy valaki biztonsági őrré válhasson?

2023. december 21.|

A felmérések szerint az elmúlt évek során egyre népszerűbbek lettek a személy-és vagyonőr tanfolyamok, és úgy tűnik ez egy olyan hivatás, mely folyamatosan elérhető a munkaerőpiacon. De vajon mi lehet ennek az oka?

Minden, amit a magán egészségbiztosításról tudnunk kell

2023. szeptember 22.|

Az ember amennyire lehet, próbál vigyázni magára, és az egészségére. Fontos, mindent megtenni a balesetek elkerülése érdekében, de az az igazság, hogy a baj egy pillanat alatt bekövetkezik, akár nyaralás, üdülés, kirándulás közben is, a