Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.Közélet és Társadalom 641 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalHogy változtatta meg az internet az életet

Hogy változtatta meg az internet az életet

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

Pizzát rendelünk, tévét vásárolunk, megosztunk egy pillanatot egy barátunkkal. Ha naprakészek akarunk lenni, akkor régen az újságosnál tudtuk beszerezni a híreket, el kellett menni megvásárolni a lapokat, hogy az előző napi eseményekkel tisztában legyünk. Ma azonban egy-két kattintás elég ahhoz, hogy elolvassuk a legfrissebb híreket, percről percre.

Az internet térhódítása vitát váltott ki arról, hogy az online kommunikáció hogyan befolyásolja a társadalmi kapcsolatokat. Az internet megszabadít ugyan a földrajzi távolságoktól és témaalapú közösségbe rendezheti az embereket, akik nem kötődnek egy konkrét helyhez sem. A mi társadalmunk már egy hálózatba kapcsolt, globalizált társadalom, amelyet az új technológiák kötnek össze. Az internet az az eszköz, melyet az egymással való interakcióra használunk és ennek megfelelően új kihívások elé állítja a magánélet védelmét és a biztonságot.

Az internet fejlődését napjainkban elősorban az azonnali, mobil kommunikáció alakítja. Az emberek többsége már nem tölt órákat azzal, hogy munka vagy tanulás után a számítógép képernyőjét bámulja, ehelyett a mobil eszközeiket használják arra, hogy mindig és mindenhol online maradjanak.

Az okostelefonok egyre nagyobb teret hódítanak a mindennapi életben. Az okostelefonos tevékenységek közül a leggyakoribb az azonnali üzenetküldés, a közösségi média használata, a zenehallgatás és a webes böngészés.

Ezért is fontos, hogy a weboldalak mobilra optimalizáltak legyenek, hogy azok, aki jobbára mobiltelefonon interneteznek, is ugyanazt az élményt kapják, mint az asztali gépen netezők, akik egyébként egyre kevesebben vannak.

Az emberek egyre nagyobb számban használják az okostelefonjaikat és a tableteket az internetezésre. A statisztikák szerint a mobil eszközökről történő internetezés már meghaladja a számítógépek használatát és ez az arány folyamatosan növekszik.

Ha egy weboldal tehát nem optimalizált mobil eszközre, az nagyon nehezen lesz használható a mobilos felületen. A felhasználók sokkal nehezebben tudják majd elérni az információkat és tartalmakat, ami azt jelenti, hogy az oldal látogatottsága és hatékonysága csökkenhet. Ezen túlmenően a Google keresőmotorja is előnyben részesíti a mobilbarát weboldalakat, és külön algoritmust használ a mobil eszközökről történő keresések eredményeinek megjelenítéséhez.

Ez azt jelenti, hogy ha egy weboldal nem optimalizált a mobil eszközökre, akkor az kevésbé fog megjelenni a keresési eredmények között, ami további látogatóvesztést okozhat.

Egy mobilbarát weboldal optimálisan működik és felhasználóbarát a különböző méretű mobileszközökön is. A weboldal reszponzív dizájnja lehetővé teszi, hogy a tartalom automatikusan alkalmazkodjon a felhasználó eszközének méretéhez és minden tartalom jól látható és olvasható legyen.  Ezen kívül pedig igen fontos a gyors betöltési idő is.

Magazin

Ajánlott tartalmak

A hátsó udvar éke: medenceépítés lépésről lépésre

2023. május 17.|

Ha földbe épített medencével szeretnénk bővíteni kertünket, vannak dolgok, melyeket nem árt előre megtervezni. Ha még soha nem volt medencénk, elsőre talán nagy falatnak tűnhet, hisz sok mindent szem előtt kell tartani.

Idősebbek is elkezdhetik – nyelvtanulás minden életkorban

2023. május 8.|

Soha nem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy valami újba kezdjünk, például elsajátítsunk egy új nyelvet. Az új nyelv tanulásának ráadásul számos előnye is van idősebb korban, ezeket gyűjtötte egy csokorba az Eton Institute.

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.