Lecsúsztál az egyetemi pótfelvételiről? Egy rendkívüli képzés lehet a megoldás

2022. szeptember 21.Közélet és Társadalom 647 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalLecsúsztál az egyetemi pótfelvételiről? Egy rendkívüli képzés lehet a megoldás

Lecsúsztál az egyetemi pótfelvételiről? Egy rendkívüli képzés lehet a megoldás

Október végéig lehet még jelentkezni a magánegyetemre. Meghosszabbított jelentkezési határidővel várja a fiatalokat és a tanulni vágyó felnőtteket egy magánegyetem, melynek képzésein európai uniós akkreditált diploma szerezhető.

A Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem képzései online zajlanak, ráadásul kedvező feltételekkel jelentkezhetünk rájuk akár még októberben is. A céljuk gyakorlati, alkalmazható tudást adni a hallgatók kezébe.

Itt a szeptember, véget ért a felvételi, sőt, a pótfelvételi időszaka is. Sok fiatal, akik az idén lecsúsztak a kinézett felsőoktatási képzésről, tanácstalanok ebben az időszakban.

Annak, hogy nem sikerült a felvételi, több oka is lehet, például hogy nem érték el a szükséges ponthatárt, nincs emelt szintű érettségijük, vagy épp a nyelvvizsgával gyűlt meg a diákok baja. Létezik azonban olyan egyetem, ahová október végéig még tudnak jelentkezni, ráadásul nincs ponthatár, emelt szintű érettségi és nyelvvizsga követelmény sem.

A Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem magyar nyelvű képzéseket nyújtó tagozata Pozsonyban található, ám a Magyarországról jelentkező hallgatók számára a teljesen online oktatásnak hála semmilyen hátrányt nem jelent, hogy nem egy hazai intézménybe járnak.

Az órák 100%-ban online zajlanak, ráadásul nálunk nincs felvételi, nincs nyelvvizsga és nincsenek ponthatárok sem. Az alapképzésre a jelentkezés feltétele mindössze csak az érettségi, míg a mester- és posztgraduális képzéseké a már meglévő alapdiploma.

– mondja Noll-Batek Frigyes, az egyetem pozsonyi kihelyezett tagozatának rektorhelyettese.

A képzéseken várják azokat a felnőtt, 30 év feletti szakembereket is, akiknek szüksége lenne a diplomára, valamilyen körülmény miatt mégsem tudták megszerezni azt. A jelentkezésnek felső korhatára nincs.

A hagyományos egyetemekkel szemben nálunk minden, még a vizsgák is online rendszerben zajlanak. Az órákat munkaidőn kívül tartjuk, és akár utólag is visszanézhetőek. Akik nappali tagozatra jelentkeznek hozzánk, azok is 95%-ban online tanulhatnak, sőt még akár adó- és járulék kedvezményre is jogosultak lehetnek Magyarországon.

– teszi hozzá az egyetem pozsonyi tagozatának rektorhelyettese.

Gyakorlati, alkalmazható tudást adnak

fotó: Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem

fotó: Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem

A Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem 15 ezer aktív hallgatóval büszkélkedhet, 4 országban 10 kihelyezett tagozattal van jelen.

Az elsősorban üzleti és pszichológiai képzéseket kínáló egyetemen jelenleg a menedzsment képzés érhető el magyar nyelven, BSc és MSc szinten is. A képzések végén Európai Uniós akkreditált diploma szerezhető. Nemsokára 5 éves, osztatlan pszichológia szak, valamint 1 éves, diploma utáni képzések is indulnak.

Hogy miért nincsenek nálunk ponthatárok, felvételi és nyelvvizsga kötelezettség? Egyszerű: A ránk vonatkozó szabályozások nem írják elő ezeket a követelményeket. Nincsenek nálunk olyan tantárgyak sem, melyek nem relevánsak az adott szakhoz. Mivel akkreditációnkban a képzés végére elérendő kompetenciaszint került meghatározásra, így lehetőségünk van szemeszterről szemeszterre felülvizsgálni, aktualizálni a tárgyak tematikáját. Így a képzés menete teljesen a gyakorlatra szabható: használható, naprakész tudást adunk hallgatóink kezébe az aktuális piaci trendeknek megfelelően.

– zárja a rektorhelyettes.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

A jakuzzi megfelelő használata és egészségügyi hatásai

2023. március 28.|

Egy saját jakuzzi számos lehetőséget kínál arra, hogy javítsuk saját életminőségünket, pihenjünk, gyógyuljunk, vagy épp elmeneküljünk a világ elől. Az, hogy beleugorjunk a vízbe és élvezzük az ott töltött időt, nem olyan nagy kihívás, azonban

Amit a födémszigetelésről tudni kell

2023. március 23.|

A szigetelésnek igen nagy szerepe van egy épület energiafogyasztásában, és ha szigetelésről beszélünk, akkor nemcsak az aljzat és a falak szigetelése számít, hanem a födém szigetelése is. A meleg levegő felfelé száll, a hőveszteség akár