Régi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

2022. szeptember 29.Közélet és Társadalom 663 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalRégi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

Régi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

Ha már iskolakezdés, akkor muszáj megemlíteni a puskázást, ami egyszerre tilos, ugyanakkor a gyerekek előbb vagy utóbb biztosan kipróbálják. Mindegy, hogy általános, középiskola vagy egyetem, a dolgozatok és vizsgák időszaka mindenki számára rengeteg stresszel jár.

Egyesek azért készítik a puskát, mert nem tanulnak, mások pedig inkább azért, hogy bebiztosítsák a tanulás után keletkező ’jaj, nem jut eszembe’ időszakokat. Nem jó, ha csalunk a vizsgákon, de időnként, még ha mindent tudunk is, szükségünk van arra a biztonságra, hogy némi segítséggel megerősítve érezzük magunkat.

A legújabb technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy hatékonyabban másoljunk, és mindenekelőtt anélkül, hogy órákig kellene puskát írnunk. Ugyanakkor azt is kockáztatjuk, hogy idő előtt lebukunk, ha a vizsga közepén hirtelen elővesszük a mobiltelefonunkat. Éppen ezért nézzük a legjobb tippeket.

Átlátszó tinta

Az átlátszó tinta igazán hatékony, ha csalásról van szó a vizsgán. A tinta leolvasásához azonban olyan tollra lesz szükség, amelynek UV-fénye van, bár az ilyen típusú tollat bármelyik írószerboltban beszerezhetjük.

Puska a talpon

Könnyű és hatékony, ha egy kicsit csalni akarunk, és a tananyag ráfér a cipőnk talpára. Ez a lehetőség abból áll, hogy a vizsga előtt felragasztunk egy darab papírt, amelyen minden szükséges tudnivaló szerepel. Ezután leülünk, és megnézzük a jegyzeteket.

Az órák ideje

Egy másik trükk az óra viselése. Az okosóra túlságosan felhívná a tanárok figyelmét, úgyhogy sokkal jobban járunk a hagyományos megoldással. Nincs más dolgunk, mint felírni egy kis papírra minazt, amit a vizsgán tudnunk kell. Ezután ragasszuk a papírt az óraszíj belső oldalára. Amikor a vizsga elkezdődik, levehetjük az órát, és letehetjük magunk elé az asztalra. Úgy fog tűnni, mintha csak az időt ellenőriznénk rajta. Ez a puska akkor működik, ha matematikai képleteket vagy dátumokat kell lejegyeznünk.

A hamis kéz

Valami kockázatos, és egy kicsit régi, de meg lehet próbálni. Ez a trükk abból áll, hogy a vizsgához felveszünk egy melegítődzsekit, de csak az egyik karunkat vezetjük át rajta, amelyikkel írni fogunk. Az üresen maradt részt az asztalra tesszük, a másikkal pedig a mobiltelefont használjuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor senkinek nem tűnik fel, bár ehhez az is kell, hogy a tanár ne sétálgasson a teremben.

A vizes palack trükkje

Ebben az esetben az adatokat egy palack címkéjének a belső oldalára kell írni. Ez a puska csak akkor használható, ha vizsga közben szabad innunk, ugyanis fel kell hozzá emelnünk az üveget, hogy lássuk a válaszokat.

Használjunk számológépet

A matematika- vagy fizikavizsgákon mindig kéznél kell lennie a számológépnek, és bár vannak emberek, akik képesek kitalálni, hogyan lehet csalni ezzel a szerkentyűvel, talán a legegyszerűbb módja az, hogy a számológép tokjába tesszük a puskát.

A fülhallgató is segíthet

Egy másik nagyszerű lehetőség a csalásra: vegyük fel a tudnivalókat a telefonunkra hangfájlként, majd játsszuk le a vizsgán. Itt különösen segít, ha valakinek hosszú haja van, ellenkező esetben egy sálra is szükség lehet.

Magazin

Ajánlott tartalmak

Idősebbek is elkezdhetik – nyelvtanulás minden életkorban

2023. május 8.|

Soha nem vagyunk túl idősek ahhoz, hogy valami újba kezdjünk, például elsajátítsunk egy új nyelvet. Az új nyelv tanulásának ráadásul számos előnye is van idősebb korban, ezeket gyűjtötte egy csokorba az Eton Institute.

Hogy változtatta meg az internet az életet

2023. május 5.|

Az internet megjelenése és elterjedése az egész életünket a feje tetejére állította. Forradalmasította a kommunikációt, olyannyira, hogy ma már el sem tudjuk nélküle képzelni a mindennapokat. Szinte mindenben, amit teszünk, az internetet használjuk.

A jakuzzi megfelelő használata és egészségügyi hatásai

2023. március 28.|

Egy saját jakuzzi számos lehetőséget kínál arra, hogy javítsuk saját életminőségünket, pihenjünk, gyógyuljunk, vagy épp elmeneküljünk a világ elől. Az, hogy beleugorjunk a vízbe és élvezzük az ott töltött időt, nem olyan nagy kihívás, azonban