Régi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

2022. szeptember 29.Közélet és Társadalom 663 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalRégi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

Régi és új puskázó ötletek a sulikezdéshez

Ha már iskolakezdés, akkor muszáj megemlíteni a puskázást, ami egyszerre tilos, ugyanakkor a gyerekek előbb vagy utóbb biztosan kipróbálják. Mindegy, hogy általános, középiskola vagy egyetem, a dolgozatok és vizsgák időszaka mindenki számára rengeteg stresszel jár.

Egyesek azért készítik a puskát, mert nem tanulnak, mások pedig inkább azért, hogy bebiztosítsák a tanulás után keletkező ’jaj, nem jut eszembe’ időszakokat. Nem jó, ha csalunk a vizsgákon, de időnként, még ha mindent tudunk is, szükségünk van arra a biztonságra, hogy némi segítséggel megerősítve érezzük magunkat.

A legújabb technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy hatékonyabban másoljunk, és mindenekelőtt anélkül, hogy órákig kellene puskát írnunk. Ugyanakkor azt is kockáztatjuk, hogy idő előtt lebukunk, ha a vizsga közepén hirtelen elővesszük a mobiltelefonunkat. Éppen ezért nézzük a legjobb tippeket.

Átlátszó tinta

Az átlátszó tinta igazán hatékony, ha csalásról van szó a vizsgán. A tinta leolvasásához azonban olyan tollra lesz szükség, amelynek UV-fénye van, bár az ilyen típusú tollat bármelyik írószerboltban beszerezhetjük.

Puska a talpon

Könnyű és hatékony, ha egy kicsit csalni akarunk, és a tananyag ráfér a cipőnk talpára. Ez a lehetőség abból áll, hogy a vizsga előtt felragasztunk egy darab papírt, amelyen minden szükséges tudnivaló szerepel. Ezután leülünk, és megnézzük a jegyzeteket.

Az órák ideje

Egy másik trükk az óra viselése. Az okosóra túlságosan felhívná a tanárok figyelmét, úgyhogy sokkal jobban járunk a hagyományos megoldással. Nincs más dolgunk, mint felírni egy kis papírra minazt, amit a vizsgán tudnunk kell. Ezután ragasszuk a papírt az óraszíj belső oldalára. Amikor a vizsga elkezdődik, levehetjük az órát, és letehetjük magunk elé az asztalra. Úgy fog tűnni, mintha csak az időt ellenőriznénk rajta. Ez a puska akkor működik, ha matematikai képleteket vagy dátumokat kell lejegyeznünk.

A hamis kéz

Valami kockázatos, és egy kicsit régi, de meg lehet próbálni. Ez a trükk abból áll, hogy a vizsgához felveszünk egy melegítődzsekit, de csak az egyik karunkat vezetjük át rajta, amelyikkel írni fogunk. Az üresen maradt részt az asztalra tesszük, a másikkal pedig a mobiltelefont használjuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor senkinek nem tűnik fel, bár ehhez az is kell, hogy a tanár ne sétálgasson a teremben.

A vizes palack trükkje

Ebben az esetben az adatokat egy palack címkéjének a belső oldalára kell írni. Ez a puska csak akkor használható, ha vizsga közben szabad innunk, ugyanis fel kell hozzá emelnünk az üveget, hogy lássuk a válaszokat.

Használjunk számológépet

A matematika- vagy fizikavizsgákon mindig kéznél kell lennie a számológépnek, és bár vannak emberek, akik képesek kitalálni, hogyan lehet csalni ezzel a szerkentyűvel, talán a legegyszerűbb módja az, hogy a számológép tokjába tesszük a puskát.

A fülhallgató is segíthet

Egy másik nagyszerű lehetőség a csalásra: vegyük fel a tudnivalókat a telefonunkra hangfájlként, majd játsszuk le a vizsgán. Itt különösen segít, ha valakinek hosszú haja van, ellenkező esetben egy sálra is szükség lehet.

Magazin

Ajánlott tartalmak

  • Fotó: Tarandus kiadó

Halottak napja: pszichológus tanácsai a gyászfeldolgozáshoz

2022. október 28.|

Festmény vagy írás is lehet szellemi táplálék a gyászoló léleknek. Halottak napján, Mindenszentek ünnepén egy kicsit megáll az élet. Mindnyájan cipeljük a lelkünkben eltávozott szeretteink hiányát, az elmúlás fájdalmát, a gyász teljesen sosem begyógyuló sebeit.